Stepping stones for your career

De Omgevingswet voor (gemeente)juristen; ben jij er klaar voor?

De Omgevingswet voor (gemeente)juristen; ben jij er klaar voor?

Programme information

Deze cursus geeft je als jurist/medewerker van bijvoorbeeld een gemeente, provincie of waterschap de kans om je voor te bereiden op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024. Na deze cursus ben je volledig klaar om met de Omgevingswet aan de slag te gaan! Laat deze kans dus niet voorbijgaan en schrijf je nu in!

Wat mag je concreet verwachten?

Tijdens de cursus praten experts uit de advocatuur, wetenschap en praktijk je bij over enkele belangrijke onderwerpen waar je vanaf 1 januari 2024 mee te maken krijgt.

De nadruk zal liggen op de juridische aspecten van het werken met de Omgevingswet.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn de basisprincipes en uitgangspunten van de Omgevingswet, het omgevingsplan en de bruidsschat, vergunningverlening en afwijken van het omgevingsplan, participatie, het projectbesluit in gemeentelijk perspectief en de vernieuwde grondbeleidsinstrumenten (bijvoorbeeld onteigening, gedoogplichten, nadeelcompensatie en Wet voorkeursrecht gemeenten).

Doelgroep

Deze cursus met name geschikt voor juristen en medewerkers van provincies, gemeenten, Waterschappen die te maken krijgen met de Omgevingswet.

Praktische informatie

Why LAW.next

Contact us

10% Korting op je volgende cursus

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerstvolgende cursus.