Stepping stones for your career

Actualiteiten Subsidierecht

Actualiteiten Subsidierecht

Programma Informatie

Wat zijn de do’s & don’ts bij financiering door de overheid?

Centraal in deze cursus staan de do’s & don’ts bij financiering door de overheid. Naast een overzicht van de laatste ontwikkelingen is er in deze cursus veel ruimte voor het bespreken van cases. Welke problemen ervaar je in de subsidiepraktijk en welke oplossingen kunnen daarvoor worden aangereikt? We kijken naar het snijvlak tussen subsidies & overeenkomsten van opdracht, naar subsidiebeëindiging en naar mogelijke alternatieven voor het subsidie-instrument. Ook bespreken we de invloed van de mededingingsnorm op subsidieverdeelprocedures en het verstrekken van begrotingssubsidies. Uiteraard is er ook aandacht voor de werking van het evenredigheidsbeginsel in de subsidiepraktijk.

Onze docente, mr. dr. Ellen Hardy, is een expert op het gebied van subsidierecht en zal u voorzien van praktische kennis en tips die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Na afloop van de cursus ben je op de hoogte van de actualiteiten in het subsidierecht en heb je handreikingen voor het oplossen van knelpunten in dit rechtsgebied.

Doelgroep

(Overheids)juristen werkzaam in de subsidiepraktijk

Praktische informatie

Waarom LAW.next

Neem contact op

10% Korting op je volgende cursus

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerstvolgende cursus.