Stepping stones for your career

Actualiteiten Personen- en Familierecht: Jeugd strafrecht

Actualiteiten Personen- en Familierecht: Jeugd strafrecht

Programma Informatie

Jeugdrecht is géén kinderspel: Jeugdstraf(procesrecht)recht is best ingewikkeld en het civiele jeugdrecht is enorm in beweging.

In de politiek, in het nieuws en in de wetenschap wordt er veelal verteld over het falend jeugdbeschermingstelsel en alles wat er mis gaat maar wat kan en wilt u beteken voor uw cliënten die te maken hebben met jeugdbeschermingsmaatregelen? Merkt u dat de rechtbank soms haar verantwoordelijkheid niet neemt? Loopt u wel eens tegen het feit dat het verzoek van Bureau Jeugdzorg met verouderde stukken wordt onderbouwd? Of dat er een diagnose wordt gesteld terwijl er geen arts van pas is gekomen? Heeft de Raad voor de kinderbescherming het bewijs in kannen en kruiken en vraagt u zich af hoe u uw client(e)(n) kan helpen om daartegen verweer te voeren? Loopt een uithuisplaatsing te lang door?

Aan de hand van concrete casussen zal uiteen worden gezet hoe onmisbaar u bent als jeugdadvocaat en hoe u deze knelpunten kan aanpakken.

– u heeft actueel inzicht in stand van zaken jeugdstrafrecht vanuit het oogpunt van de raadsman
– u weet alles over de eisen waaraan de besluitvorming van Bureau Jeugdzorg moet voldoen en weet u hoe u tegen de niet-naleving daarvan in uw processtukken kan optreden
-u bent op de hoogte van het nieuwste onderzoek over gehechtheid die ook door rechtbanken wordt gebruikt
– u bent bijgepraat over recente rapporten, nieuwe wetgeving en rechtspraak en u heeft tips gekregen over de toepassing daarvan

Programma:
1. De actuele ontwikkelingen in wetgeving, beleid en jurisprudentie in het jeugdstrafrecht worden besproken.
2. Voorts tactiek en strategie in jeugdstrafzaken: Adolescentenstrafrecht bij ernstige delicten mogelijkheden en risico’s, zwijgrecht.

Doelgroep

Jeugdstrafadvocaten, familieadvocaten, bijzondere curatoren of advocaten of juristen met interesse voor het jeugdstrafprocesrecht.

Praktische informatie

Waarom LAW.next

Neem contact op

10% Korting op je volgende cursus

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerstvolgende cursus.